(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Nochiziqli tafakkur – bilish jarayonining komponentlaridan biri hisoblanib, tafakkur yo‘nalishining ko‘p variantliligi bilan xarakterlanib, bilishda tizim tabiatini yagona qat’iy aksiomalar sistemasi, qonunlarda adekvat aks ettirib bo‘lmasligi bilan ifodalanadi. Nochiziqli tafakkur tarzida sistemaga ta’sir etuvchi zaif ta’sirlar ham e’tibordan chetlashtirilmaydi. Sababi sistema fluktuatsiyalardan ham ta’sirlanadi. Kichik fluktuatsiyalar ta’siri hatto butun sistema strukturasini tubdan o‘zgartirishi mumkin. Demak, tizimning doimo barqarorligi, chiziqli holatiga kafolat bo‘lmaydi. Kalit so`zlar. Nochiziqli tafakkur, fizik, biologik va ijtimoiy jarayonlar, bifurkatsiya.