(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Maqolada chet tillarining ta’lim jarayonida Chet tilining kommunikativ kompetentsiyasi va chet tilining kommunikativ muvaffaqiyati o‘rtasidagi bog‘liqlik masalasini joriy etish muhimligi asoslab berilgan. Asosiy e'tibor muhandislik yo‘nalishi talabalariga ingliz tilini o‘rgatishdir. Muallif yangi avlod talabasining o‘z bilim sohasi bo‘yicha malakali bo‘lishining o‘zi еtarli emasligini, bugungi kunda o‘qitishning kommunikativ usullaridan foydalanish bilan bog‘liq bo‘lgan metodik yangiliklardan ta’lim-tarbiya jarayonida foydalanish zarurligini ta’kidlaydi.