(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada Zamonaviy falsafa, ilm fan va sivilizatsiya tarixi ko‘rsatadiki, ularning genezisi Qadimgi Misr, Bobil, Old Osiyo va Qadimgi Hindiston va Qadimgi Xitoy hududlariga borib taqalishi, aynan ushbu o‘lkalarda eramizdan avval uchinchi ming yilliklarda biz hozir ishlatayotgan belkurak, g‘ildirak, o‘roq, temir va pishgan g‘ishtdan foydalanish, harf va sonlar, kosmologiya, astrologiya, geometriya, algebra kabi fanlar rivojlanganligi ochib berilgan.