(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada yoshlarda iste’mol madaniyati shakllanishida ta’lim va tarbiyaning ahamiyati, madaniyati yuksak darajada shakllangan iste’molchi shaxsini kamol toptirish, xususiyatlarga qarab yoshlar iste’mol madaniyati, ularning xulq-atvoridagi o‘zgarishni aniqlash va ta’limni qanday tashkil qilishni belgilab olish mumkinligi hamda jamiyat iqtisodiy va ma’naviy hayotining yuksalishida muhim rol o‘ynashligi yoritilib o‘tilgan. Bundan tashqari ishlab chiqarish saloxiyatining ortishi, yosh iste’molchilarda hayotga ijodiy munosabatni shakllantirish shuningdek, respublikamizda iste’molchilar huquqlarining o‘sishi va iste’mol madaniyatining jamiyat va shaxs hayotidagi o‘rni ko‘rsatilgan.