(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада олий таълим муассасаларида талабаларнинг илмий-ижодий фаолиятини ташкил этишдан кўзланган асосий мақсад нималардан иборат эканлиги, илмий тадқиқот ишларини амалга оширишда қайси жиҳатларга эътибор бериш лозимлиги, амалга оширилаётган илмий тадқиқот ишлари учун қандай шарт-шароитларни яратиш зарурлиги кўрсатиб ўтилган. Олий таълим муассасаси талабаларини илмий тадқиқот ишига йўналтиришнинг зарурлиги, бунда талабалар учрайдиган муаммолар, уларни ҳал қилиш йўллари ва бу жараёнда ўқитувчиларнинг вазифалари ёритиб берилган. Шунингдек, талабаларни илмий тадқиқот мавзусини тўғри танлай олишга, ишнинг асосномасини мустақил тайёрлашга, адабий манбалар билан ишлашга ўргатиш, илмий тадқиқот методлари ва улардан фойдаланишни ўргатиш каби масалалар хусусида сўз юритилган.