(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola psixologiya ta'limi sohasida tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishning ahamiyatini o'rganadi. Unda talabalar o'rtasida tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan turli strategiyalar, jumladan, faol o'rganish usullari, Sokratik savol-javob, muammoli o'rganish, tengdoshlar bilan hamkorlik, aks ettirish va meta-idrokni rivojlantirish masalalari muhokama qilinadi. Bundan tashqari, u jarayonda duch keladigan muammolarni, masalan, o'zgarishlarga qarshilik, vaqt cheklovlari, baholash muammolari, intizomga xos qiyinchiliklar va o'qituvchilarni tayyorlash va qo'llab-quvvatlash zarurligini ta'kidlaydi. Izoh maqolaning diqqat markazini har tomonlama ko'rib chiqadi va psixologiya ta'limida tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish bilan bog'liq ahamiyat, strategiyalar va muammolarni tushunishga qiziqqan o'quvchilar uchun qo'llanma bo'lib xizmat qiladi.