(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya:Ona tili darslari madaniy merosni asrab-avaylash, til bilimini oshirish, o‘quvchilarda milliy o‘zlikni anglash tuyg‘usini tarbiyalashda hal qiluvchi o‘rin tutadi. Bu sinflarda o‘quvchilarda ona Vatanga muhabbat hissini shakllantirish o‘zining madaniy ildizlariga chuqur bog‘lanishni tarbiyalash, til g‘ururini tarbiyalash, milliy hamjihatlikni mustahkamlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada ona tili darslarining ona yurtga muhabbat tuyg‘usini singdirishdagi ahamiyati o‘rganiladi, bunday yondashuvning afzalliklari yoritiladi va o‘qituvchilarga til o‘qitishda madaniy elementlarni samarali integratsiyalash uchun amaliy strategiyalar taqdim etiladi. Til o‘rganishni madaniyatga singdirish bilan uyg‘unlashtirgan ko‘p qirrali yondashuvni qo‘llash orqali o‘qituvchilar o‘quvchilarda o‘z ona yurtiga, tiliga va merosiga bo‘lgan muhabbatni uyg‘otadigan boyitish muhitini yaratishi mumkin.