(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Zamonaviy jahon iqtisodiyotida innovatsiyalar iqtisodiy o‘sish va rivojlanishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Dunyo bo‘ylab turli mamlakatlar o‘z iqtisodiyotlarida innovatsiyalarni rivojlantirish uchun innovatsion siyosat va strategiyalarni qabul qildilar. Ushbu ilmiy tadqiqot innovatsion siyosatni amalga oshirishning xorijiy tajribalaridan Shvetsariya va uning iqtisodiy rivojlanishga ta’sirini o‘rganib tahlil qiladi. Tadqiqot moliyalashtirish mexanizmlari, davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlanishi, tadqiqot tashabbuslari va iqtisodiyotda innovatsiyalar asosidagi o‘sishni rag‘batlantirishda texnologiyalarning rolini o‘rganadi.