(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
ANNOTATSIYА Bu tadqiqot maktab yoshidagi o'quvchilarda diviant xulq atvori mavzusiga bag'ishlangan. Tadqiqotning maqsadi, maktab yoshidagi o'quvchilarning xulqida diviant xulq atvorligining aniqlanishi va bu holatni tushunishga qaratilgan usullarni o'rganishdir. Tadqiqotning asosiy metodologiyasi, o'quvchilar va maktab mudiri o'rtasidagi muloqotlar, o'quvchilar va o'qituvchilar munosabatlari, so'rovnoma va tahlil ma'lumotlarini o'z ichiga oladi. Natijalar, o'quvchilarning xulqida diviant xulq atvori borligini aniqlaydi va qanday qilib bu holatni oldini olish va ularni ma'naviy taraqqiyotga olib borish mumkinligini ko'rsatadi.