(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотатция Ушбу мақолада нутқ маданиятида тилдан фойдаланиш қоидаларини амалий қўллай олиш, талаффуз ва урғу талабларига риоя қилган ҳолда, сўз бирикмаси, жумла ёки гаплар тузишнинг меъёрий имкониятлари ҳамда чегараларини билишни талаб этилиши хақида фикрлар баён этилган. Нутқ маданиятида асосий эътибор нутқнинг аниқлиги, софлиги, мантиқийлиги, ифодалилиги, таъсирчанлигига қаратилган бўлади.