(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Аннотация: Ушбу тадқиқотда Ўзбекистонда молиявий мустақиллик берилган давлат олий таълим муассасаларида тўлов шартнома нархларини шакллантиришнинг муҳимлиги ва унга таъсир этувчи омиллар баҳоланган. Нархларни шакллантириш ва уларнинг олий таълим хизматларига талаб ва таклифни тартибга солиш, харажатларни молиялаштиришдаги ўрни асосланган. Давлат олий таълим муассасаларини молиялаштиришга тегишли сўнги ислоҳотларда ушбу омилларнинг ҳисобга олиниши муҳимлиги борасида айрим хулосалар ва таклифлар келтирилган.