(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Asalarichilik klasterlari, nafaqat iqtisodiy samaradorlikni oshirish, balki mahalliy aholi uchun yangi ish o‘rinlarini yaratish, ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash va ekologik barqarorlikni saqlashda muhim rol o‘ynaydi. Bu klasterlar, asalarichilik mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonlarida hamkorlikni rivojlantirish orqali qishloq joylarida ijtimoiy infratuzilma shakllanishiga hissa qo‘shadi. Tadqiqotda, asalarichilik klasterlarining mahalliy tadbirkorlar va aholi uchun imkoniyatlar yaratishi, yangi bozorlar ochish, texnologiyalarni joriy etish va moliyaviy qo‘llab-quvvatlash kabi masalalar ko‘rib chiqiladi. Klasterlarning ijtimoiy va iqtisodiy samaradorligi, ekologik muvozanatni saqlashga qo‘shgan hissasi, va mahalliy aholi bilan tadbirkorlar o‘rtasidagi hamkorlikni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil etiladi.