(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Dunyo bo‘ylab iqtisodiy jarayonlarni oqilona tarzda amalga oshirishda logistika ahamiyatli o‘ringa ega. Statistik ma’lumotlarga ko‘ra, dunyo savdosining 90 foizdan ortig‘i samarali logistika tarmoqlariga suyanadi. Bu raqamlar logistikaning global iqtisodiyotdagi markaziy o‘rinda turishini yaqqol ko‘rsatib beradi. Bugungi zamonaviy dunyoda iqtisodiy o‘sish uchun samarali logistika nafaqat zarur, balki asosiy tayanch bo‘lib hisoblanadi. Ushbu maqolada logistika samaradorligi iqtisodiy o‘sish uchun qanchalik zarurligini yoritib beradi.