(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Asalarichilik sohasini raqamlashtirish darajasini baholash, raqamli iqtisodiyot sharoitida ushbu sohaning rivojlanishini aniqlash, mavjud muammolarni ko‘rsatish va kelgusidagi rivojlanish yo‘nalishlarini belgilash uchun muhim hisoblanadi. Raqamli iqtisodiyotning o‘sishi, uning tarmog‘i, texnologiyalari va innovatsiyalarni qishloq xo‘jaligiga, xususan, asalarichilik sohasiga joriy etish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga, mahsulotlarni bozorga etkazib berish jarayonlarini yaxshilashga va umumiy sanoatning raqamli transformatsiyasiga yordam beradi.