(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada Qashqadaryo mintaqasida ziyorat turizmi salohiyatini oshirish, sohani rivojlantirish borasida dunyoning ko‘plab davlatlari tajribasini o‘rganish, amaliyotda tadbiq etish hamda dunyoning rivojlangan davlatlari tomonidan sohada tegishli infrastrukturani jahon standartlari darajasida yaratish va sayyohlar oqimini oshirish bo‘yicha bir qator mulohaza, fikr va tavsiyalar keltirilgan. Shuningdek, maqolada Qashqadaryo viloyatining ziyoratgohlari bilan bog‘liq arxitektura yodgorliklari holati, ularning soni, tarixi, bugungi kunda mazkur ziyoratgohlarning ziyorat turizmi sohasini rivojlantirishdagi o‘rni hamda ushbu ob’yektlarga halqimizning va xorijiy turistlarning tashrifini oshirish uchun mintaqada ziyorat turizm sohasini rivojlantirish istiqbolida halqaro hamkorlikning ahamiyatini ko‘rsatib beruvchi masalalar yoritilgan.