(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola, topografik karta nomenklatura belgilari aniqlashni Python dasturlash tili yordamida avtomatlashtirish usulini taqdim etadi. Geoinformasiya tizimlari kutubxonalari orqali ob’ektlarni tahlil qilib, nomenklatura kodlari bilan moslashtirish va natijani vizualizatsiya qilish jarayoni tavsiflanadi. Avtomatlashtirish jarayon samaradorligini oshiradi.