(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mehnat tarbiyasi – bu bolalar va yoshlarning mehnatga bo'lgan munosabatini shakllantirish, ularni mehnat faoliyatiga tayyorlash va mas'uliyatni his qilishga o'rgatish jarayonidir. Maktabgacha yoshdagi bolalarni mehnat tarbiyasiga o'rgatish, ularni erkin faoliyat, mustaqillik va mehnatni qadrlashga tayyorlash maqsadida amalga oshiriladi. Maktabgacha yoshdagi bolalar, odatda 3-7 yoshgacha bo'lgan davrni o'z ichiga oladi va bu yoshda mehnat tarbiyasining boshlanishi juda muhimdir, chunki bu davrda bolalarning aqliy va emotsional rivojlanishi uchun asosiy omillar shakllanadi.