(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqola elektr dvigatellarda elektromagnit diagnostika tizimlarini takomillashtirish va optimallashtirish bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlarni ko‘rib chiqadi. Elektromagnit diagnostika, texnologiyaning aniqligini va samaradorligini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Matematik modellashtirish orqali diagnostika jarayonini soddalashtirish va real vaqt rejimida aniqlikni oshirish bo‘yicha yondashuvlar keltirilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi elektromagnit diagnostika uchun optimal modellashtirish usullarini ishlab chiqish va uni real sanoat sharoitlarida sinab ko‘rishdir. Tadqiqot natijalari diagnostika aniqligi va elektr dvigatellarni monitoring qilishning samaradorligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.