(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ijtimoiy tarbiya insonlar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatga asoslanadi. Munosabatlarning negizini muloqot tashkil qiladi. Muloqotning samarali kechishi insonning bilim darajasi, hayotdan ko‘zlagan maqsadi, o‘z-o‘zini namoyon qila olishiga bog‘liqdir. Tarbiyalanuvchilar ongida ijtimoiy tarbiya asosida yaxshilik va adolat tushunchasi shakllantiriladi hamda borliqni, ijodni sevishga o‘rgatib, bir-birini o‘zaro tushunish hissi uyg‘otiladi.