(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Maktabgacha yoshdagi bolalarni psixologik jihatdan tarbiyalash bolalarning hissiy, ijtimoiy va shaxsiy rivojlanishiga asoslangan, ularning ichki dunyosini shakllantirish, psixologik salomatligini ta'minlash va mustahkamlashga qaratilgan jarayondir. Bu yoshda bolalar o‘z hissiyotlarini anglash, ijtimoiy aloqalar o‘rnatish, o‘z-o‘zini anglash va o‘z his-tuyg‘ularini boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantiradilar. Psixologik tarbiya yordamida bola o‘zini va atrofdagilarni tushunishni o‘rganadi, o‘zining hissiy holatlarini nazorat qilishga qodir bo‘ladi, shuningdek, ijtimoiy hayotda muvaffaqiyatli o‘rin egallashga tayyorlanadi.