(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
: Sinxron generatorlarning zahira qozgatish tizimlari (rezerv energiya ta’minoti tizimlari) elektr energiyasi ishlab chiqarish va taqsimlashda muhim rol o'ynaydi. Bu tizimlar tarmoqdagi kuchlanish, chastota va boshqa parametrlarning barqarorligini saqlashda ishlaydi. Maqolada sinxron generatorlarning zahira qozgatish tizimlarining ishlash prinsiplarini tahlil qilish, ularning samaradorligi va samarali ishlashiga ta’sir qiluvchi omillar, shuningdek, energiya tarmog‘ida yuzaga keladigan xavflarni kamaytirishga qaratilgan ilg‘or yondoshuvlar muhokama qilinadi. Sinxron generatorlar va ularning zahira tizimlari tarmoqning uzluksizligi va ishonchliligini ta'minlashda alohida ahamiyatga ega.