(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Ushbu maqolada Xofman kodlash tizimi (Huffman Coding) ning asosiy prinsiplari va amaliyotdagi qo‘llanilishi batafsil yoritiladi. Xofman kodlash algoritmi, 1952-yilda David A. Huffman tomonidan taklif qilingan va ma'lumotlarni siqishning samarali usullaridan biri sifatida keng qo‘llanilmoqda. Maqolada Xofman kodlashining ishlash prinsipi, ya'ni, ma'lumotlarni siqishda minimal uzunlikdagi kodlarni qanday yaratish va optimal kodlash daraxtini qurish jarayoni tushuntiriladi.