(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Turkiston, tarixan, o'zining boy madaniyati, an'analari va urf-odatlari bilan ajralib turadigan mintaqa bo'lgan. XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Turkistonda jadidchilik harakati paydo bo'ldi. Bu harakat, o'z navbatida, muhim siyosiy, ijtimoiy va madaniy o'zgarishlarga sabab bo'ldi. Jadidchilik harakati, o'zining maqsadlari va g'oyalari bilan, Turkistonning kelajagi uchun yangi yo'nalishlarni belgilab berdi.