(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Jadidchilik harakati O'zbekiston va Markaziy Osiyo tarixida muhim o'rin tutadi. Bu harakat XIX asr oxiri va XX asr boshlarida, ya'ni rus imperiyasi davrida, musulmon jamiyatining yangilanishi va taraqqiyotini maqsad qilgan ijtimoiy, madaniy va siyosiy harakat sifatida shakllandi. Jadidchilik, asosan, ta'lim, madaniyat va ijtimoiy hayotda yangiliklarni joriy etishga qaratilgan bo'lib, u o'zining g'oyalari va maqsadlari bilan o'z davrining muhim ijtimoiy harakatlaridan biri bo'ldi.