(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematik analizning asosiy tushunchalaridan biri bo‘lgan funksiya limiti haqida so‘z yuritiladi. Funksiya limitlari matematik tahlilda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ularni to‘g‘ri tushunish va qo‘llash har xil murakkab masalalarning yechimini osonlashtiradi. Funksiya limitining ta’rifi, uning asosiy xususiyatlari va limitlarni hisoblash usullari haqida ma’lumotlar beriladi. Asosiy qismda limitga oid turli misollar keltiriladi va amaliy ahamiyati ko‘rsatiladi. Ushbu maqola matematik analizning turli yo‘nalishlarida limitning o‘rni va ahamiyatini ko‘rib chiqishga bag‘ishlangan.