(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada trigonometrik funksiyalar va ularning xususiyatlari ko’rib chiqiladi. Trigonometrik funksiyalarning aniqlanish sohasi, asosiy formulalar, ularning geometriyadagi va fizikadagi qo’llanish sohalari batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, trigonometrik tenglamalar va tengsizliklarning yechimi bilan bog’liq masalalar misollar orqali ko’rsatilgan. Maqola matematikani o’rganuvchilar va trigonometrik funksiyalarni amalda qo’llashni istaganlar uchun foydalidir.