(untitled) (Ustozlar uchun, 2024)
Annotatsiya: Puantolizm — tasviriy san'atning o'ziga xos va qiziqarliyo'nalishlaridan biri bo'lib, u XIX asr oxirlarida Fransiyada paydo bo'lgan. Bu uslub,asosan, ranglar va nuqtalar orqali tasvir yaratishga asoslangan. Puantolizmning asosiymaqsadi ranglarning bir-biriga ta'sirini o'rganish va ko'zni aldamchi usulda rangli tasvirlaryaratishdir. Ushbu yo'nalish, ko'plab san'atkorlar tomonidan o'zlashtirilgan varivojlantirilgan bo'lib, ularning asarlarida ranglar va kompozitsiya o'rtasidagi o'zaromunosabatlar chuqur o'rganilgan.