JAHON ADABIYOTI AN’ANALARIDA BOLALAR ADABIYOTI VA ULARNING O’ZBEK ADABIYOTI SHAKLLANISHIDA QO’SHGAN HISSASI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Jahon bolalar adabiyotining O'zbekistonda bolalar adabiyotining shakllanishi va rivojlanishiga ta'siri ko'rib chiqiladi. O'zbek madaniy-ma'rifiy islohotlari bilan bir qatorda G'arb va Sharq adabiy an'analarining o'rni tahlil qilindi. O'zbek bolalar adabiyotini shakllantirgan uslublar, mavzular va hikoya tuzilmalarini o'rganish orqali maqolada global va milliy adabiy an'analar o'rtasidagi keng madaniy almashinuv haqida tushunchalar berilgan.