ADABIYOT FANIDA KREATIV O‘QITISH USULLARI: O‘QUVCHILARNING IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada adabiyot fanini o‘qitishda kreativ o‘qitish usullarining o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Adabiyot darslarida ijodiy fikrlash va yozuv ko‘nikmalarini oshirishga qaratilgan usullar, metodlar va amaliyotlar muhokama qilinadi. Maqola ijodiy yondashuvlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning adabiyotga bo‘lgan qiziqishini oshirish va ularning o‘z fikrlarini ifodalash qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan.