IKKI YOQLAMA SOLIQQA TORTISH MUAMMOLARI BO‘YICHA NAZARIY TUSHUNCHALAR. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Soliq to‘lovchi ro‘yxatdan o‘tgan davlat (soliq rezidenti) va soliq to‘lovchi daromad olgan ya'ni soliq manbai bo‘lgan davlatlar o‘rtasida soliqqa tortish yurisdiksiyasining takrorlanishidan kelib chiqadi. Agar ikkala davlat ham soliqqa tortish bo‘yicha o‘z kuchlarini to'liq ishga solsalar, unda xalqaro investitsiyalar uchun soliq yuki milliy investitsiyalarga nisbatan ancha yuqori ko'rsatkichni qayd etadi. Buning oldini olish uchun hukumatlar ikki baravar soliqqa tortilmaslik choralarini ko'radi.