ARISTOTEL MANTIG’INING ARAB TILIGA TARJIMA QILINISHI VA ISLOM OLAMIGA YOYILISHI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya Ushbu maqolada Aristotel tomonidan asos solingan formal mantiqning arab tiliga tarjjima qilinishi, mazkur jarayonda qatnashgan mashhur tarjimonlar va faylasuflar, mantiq ilmining musulmon olamiga yoyilishi masalalari ko’rib chiqilgan.