YUNESKONING O‘ZBEKISTONDA HAMKORLIKDAGI AMALGA OSHIRGAN DASTURLARINI O‘RGANISH, TAHLIL QILISH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Ishning maqsadi: O‘zbekistondagi madaniy meros obidalarini chuqur o‘rganish va ularning tarixiy ahamiyatini aniqlash. Madaniy merosni saqlash va tiklash uchun samarali strategiyalar va usullarni ishlab chiqish. YUNESKO bilan hamkorlikdagi ta'lim dasturlarining ta'sirini o‘rganish va ularning samaradorligini baholash. Mahalliy jamoalarning madaniy merosni saqlashdagi rolini aniqlash va ularning ishtirokini oshirish yo‘llarini tadqiq etish. Boshqa mamlakatlardagi muvaffaqiyatli tajribalarni o‘rganish va ularni O‘zbekistonga tatbiq etish imkoniyatlarini tahlil qilish. Materiallar va tadqiqot usullari: Tarixiy hujjatlar va arxiv materiallari. O‘zbekistondagi madaniy meros obidalarining fotosuratlari va videomateriallari. YUNESKO va boshqa xalqaro tashkilotlar tomonidan taqdim etilgan hisobotlar va ma'lumotlar. Madaniy meros, tarix va ta'lim sohasidagi ilmiy maqolalar va monografiyalar. Mahalliy va xalqaro tadqiqotchilarning tadqiqotlari. O‘zbekistonning madaniy merosi bo‘yicha statistik ko‘rsatkichlar. Ta'lim tizimining samaradorligini o‘lchovchi ma'lumotlar.