PANDNOMA DOSTONLAR HAQIDA BA’ZI MULOHAZALAR (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Dunyo she’riyatida, adabiyotida pand-nasihat ruhidagi asarlar – pandnomalar juda katta ahamiyatga ega bo‘lgan. Bu dastlab barcha adabiyotlar uchun xos bo‘lgan. Sharq mumtoz adabiyoti didaktikasi uchun asosiy manba esa Qur’oni karim bo‘ldi. Unda belgilab berilgan kishilarning yashash tarzi, atrof-muhit bilan munosabati, inson va inson, inson va dunyo, inson va ikki olam masalasi sharq donishmand shoirlari uchun dasturulamal bo‘ldi. Ushbu maqolada pandnoma dostonlar paydo bo‘lishi haqida mulohazalar keltirilgan.