YANGI O'ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA MEHNAT SAMARADORLIGI KO'RSATKICHLARINI ANIQLASH TAMOYILLARI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada yangi O'zbekistonning iqtisodiy rivojlanishi sharoitida mehnat samaradorligi tushunchasi ko'rib chiqilgan. U turli sohalarda mehnatdan foydalanish samaradorligini baholash uchun turli ko'rsatkichlarni tahlil qiladi. Tadqiqot takomillashtirish yo'nalishlarini aniqlash va barqaror iqtisodiy o'sishni qo'llab-quvvatlash uchun mehnat samaradorligini oshirish bo'yicha tavsiyalar berishga qaratilgan.