PSIXODIAGNSTIKA METODIKALARINI PSIXOMETRIKA MEZONLARIGA MUVOFIQLASHTIRISH JARAYONIDA ZAMONAVIY KOMPYUTER DASTURLARINI ISHLAB CHIQISH VA AMALIYOTGA TADBIQ ETISH (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Butun jahonda rivojlanish jadal suratlarda o‘sib borayotgani tufayli yuqori texnologiyali mahsulotlar, jumladan, zamonaviy kasbiy bilimlar va eng yangi texnologiyalardan foydalanayotgan mamlakat ustunlikka erishmoqda. Axborot, ijodkorlik va bilimning axborot jamiyatida strategik resurs vazifasini bajarishining sababi ham shu. Iste‘dodlar yaratilishi uchun esa madaniyatning shakllanishi, ya‘ni iste‘dodlarning rivojlanishi va ravnaq topishi uchun sharoit zarur. Bu yerda kompyuter texnologiyalarining ta'siri juda katta bo'lib, masofaviy ta'lim, kompyuter dasturlari, kompyuter o'yinlari, videolar va boshqalarda namoyon bo'ladi.