ARAB TILINI BOSQICHLI TARZDA O’QITISHNING AHAMIYATI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Arab tilini o'rganish jarayoni boshqa tillarga nisbatan murakkab bo'lib, bu tilning o'ziga xos fonetik va grammatik xususiyatlari bilan bog'liq. Shu sababli, arab tilini o'rgatishda bosqichli yondashuvni qo'llash katta ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada arab tilini bosqichli o'qitishning zarurati, bu yondashuvning afzalliklari, hamda o'qitish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar tahlil qilingan. Bosqichli o'qitishning o'quvchilar uchun qulayligi, tilni o'zlashtirishdagi samaradorligi, va o'qituvchilar uchun ta'lim jarayonini boshqarishda beradigan yordam haqida batafsil so'z yuritiladi. Shuningdek, maqolada arab tilini bosqichli o'qitishda duch kelinadigan asosiy muammolar va ularni yengish bo'yicha takliflar taqdim etilgan.