XITОY BUDDAVIYLIGI TA’LIMOTI SHAKLLANISHINING G’OYAVIY ILDIZLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Xitoy buddaviyligi ta’limoti shakllanishining g’oyaviy ildizlari hamda yo’nalishlari haqida mulohaza yuritilgan. Shuningdek, Buddaviylikning Uzoq Sharq falsafiy tafakkuri rivojiga ta’sir ko’rsatgan jihatlari bayon qilingan.