XITOY BUDDAVIYLIGI SHAKLLANISHIDA MARKAZIY OSIYO MADANIYATINING O’RNI VA AHAMIYATI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada Xitoy buddaviyligi ta’limoti shakllanishida Markaziy Osiyo madaniyatining ta’siri va ahamiyati haqida mulohaza yuritilgan. Shuningdek, Markaziy Osiyodagi Buddaviylikning madaniy obidalari va ularning o’ziga xos jihatlari bayon qilingan.