MURIEL SPARKNING YUPATUVCHILAR (COMFORTERS) ROMANIDA AYOL ICHKI DUNYOSINING TASVIRI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Muriel Sparkning ilk romanidagi ayollar ichki dunyosining tasviri tahlil qilinadi. Muallif asarlarida ayol qahramonlarining ruhiy holati, hissiy kurashlari va psixologik muammolarini ochib beradi hamda ayollar obrazlarini yaratishda turli falsafiy-psixologik, ramziy-majoziy usullardan foydalanadi. Ayol qahramonlar o‘zlarini anglash, mustaqillikka erishish yo‘lida jamiyatning kliché va stereotiplariga qarshi kurashadi. Maqolada Sparkning badiiy uslubi, dialoglardan, ishonchsiz hikoyachilardan foydalanishi, shuningdek, tanqidiy realizm elementlari ko‘rib chiqiladi.