AKTIVLAR VA PASSIVLARNI BOSHQARISHNING SAMARALI YONDASHUVLARI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Mazkur tezis moliyaviy menejment sohasida aktivlar va passivlarni boshqarishning samarali yondashuvlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tezisda aktivlar va passivlarning turlari, ularning kompaniya moliyaviy holatiga ta'siri, shuningdek, risklarni boshqarish strategiyalari tahlil qilinadi. Asosiy yondashuvlar quyidagilarni o‘z ichiga oladi:Aktivlar boshqaruvi:Investitsiyalarni diversifikatsiya qilish.Likvidlik va likvid aktivlarni boshqarish.Real aktivlar qiymatini aniqlash.Passivlar boshqaruvi:Qarz mablag‘larini jalb qilish strategiyalari.Foiz stavkalaridagi o‘zgarishlar riskini boshqarish.Qisqa muddatli va uzoq muddatli majburiyatlarni muvozanatlashtirish.Ushbu yondashuvlar asosida kompaniyaning moliyaviy barqarorligini oshirish uchun tavsiyalar ishlab chiqiladi. Aktivlar va passivlarni boshqarishning samarali strategiyalari kompaniya moliyaviy ko‘rsatkichlarini yaxshilash, risklarni kamaytirish va raqobatbardoshlikni oshirish imkonini beradi. Tezis, shuningdek, boshqaruv qarorlarini qabul qilishda zamonaviy vositalar va texnologiyalarning ahamiyatini ham yoritadi.