ЗОВУРЛАШТИРИЛГАН ШАРОИТДА ШЎР ЮВИШ ВА ҒЎЗАНИ СУҒОРИШ ДАВРИДАГИ СУВ МУВОЗАНАТИ. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Ушбу мақолада Жиззах вилоятининг ўртача ва кучли шўрланган тупроқлари шароитида янги типдаги ёпиқ ётиқ зовур ўрнатилиб, тажрибалар ўтказилган. Тажриба натижаларига кўра ёпиқ зовур ўрнатилмаган ҳамда янги типдаги ёпиқ зовур ўрнатилган вариантларда шўр ювиш ва ғўзани суғориш даврларида сарфланган сув миқдорлари бўйича илмий тадқиқот натижалари баён қилинган.