САБЗАВОТЧИЛИК КУЛТИВАТОРИ ЎҚЁЙСИМОН ПАНЖАСИ ҚАНОТЛАРИНИНГ ОЧИЛИШ БУРЧАГИНИ УНИНГ ИШ КЎРСАТКИЧЛАРИГА ТАЪСИРИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация. Мақолада мотоблок учун ишлаб чиқилган сабзавотчилик култиватори ўқёйсимон панжаси қанотларининг очилиш бурчагини унинг иш кўрсаткичларига таъсирини ўрганиш бўйича ўтказилган тажрибавий тадқиқотларнинг натижалари келтирилган. Унга кўра ишлов бериш чуқурлиги ва тупроқнинг уваланиш сифати талаблар даражасида ҳамда тортишга қаршилиги минимал бўлиши учун ўқёйсимон панжа қанотларининг очилиш бурчаги 50-60º оралиғида бўлиши лозимлиги аниқланган.