XIX АСР ОХИРИ – ХХ АСР БОШЛАРИДА ҒУЗОР БЕКЛИГИ ТАРИХИНИНГ ЎРГАНИЛИШИ (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация: Мақолада Ғузор беклигида кўплаб тарихий воқелик содир бўлганлигини, XIX аср охири – ХХ аср бошларидаги тарихига доир маълумотлар асосан Бухоро амирлиги Қушбеги архиви ҳужжатларида ҳамда рус муаллифларининг қайдларини тарихини ёритишда муҳим аҳамияти бўйича айрим истиқболли маълумотлар муҳокама қилинган.