QOZIKALON MADRASASI. (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Qozilik faoliyati xonlik va amirlikdagi muhim lavozimlardan biri hisoblanadi. Bizning diyorimizda qozilar faqat davlat boshqaruvida emas, ta’lim- tarbiya faoliyatiga ham katta e’tibor berishgan. Shuning uchun ko‘pchilik qozilar madrasalarda ta’lim berish bilan bir qatorda bilim maskani, ya’ni madrasalar bino qildirgangan. Masalan qozi Soqiy madrasasi XVII asr boshlarida Samarqandda (saqlanib qolmagan)