CHARLZ DIKKENS VA SHARLOTTA BRONTELARNING REALIZM RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSALARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Charlz Dikkens va Sharlotta Brontelarning viktoriya davri adabiyotida realizmning rivojlanishiga qo‘shgan hissalari haqida so‘z boradi. Charlz Dikkens tomonidan yozilgan mashhur roman “Buyuk umidlar” va Sharlotta Brontening “Jeyn Eyr” romanining dunyo yuzini ko‘rishiga bo‘lgan sabablar e’tirof etilgan.