TUPROQQA ISHLOV BERUVCHI FREZALAR ISHCHI ORGANLARI RESURSINI OSHIRISHNING SAMARALI USULI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Jahonda tuproqqa ishlov berish jarayonlarinig sifatli bajarilishini ta’minlaydigan texnologiyalar va ularni amalga oshiradigan texnik vositalar ishlab chiqishga, ularning samaradorligini oshirishga yo‘naltirilgan ilmiy-tadqiqot ishlari olib borilmoqda. Ushbu yo‘nalishda, xususan, qishloq xo‘jalik mashinalari ish organlari ishlash davrining oshirish qishloq xo‘jalik mashinasozligining yechilishi lozim bo‘lgan muhim vazifalaridan hisoblanadi.