O‘ZBEKISTON VA RIVOJLANGAN XORIJIY MAMLAKATLARDA PEDAGOG-O‘QITUVCHILARNING KASBIY MALAKASINI OSHIRISHNING QIYOSIY TAHLILI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Hozirgi rivojlanib borayotgan bir zamonda har bir shaxs o‘zi faoliyat olib borayotgan sohasida yangidan-yangi metodikalar va ko‘nikmalarni egallagan holda kasbiy rivojlanishida yuqori pog‘onaga ko‘tarilishga intilib bormoqda. O‘qituvchipedagoglarning o‘z kasbiy malakasini muntazam ravishda oshirib borishi ta’lim tizimi rivojining asosiy elementi hisoblanadi. Yurtimizda joriy etilgan malaka oshirish tizimi hamda xorijiy davlatlarda joriy etilgan malaka oshirish tizimlari tajribalaridan foydalangan holda ushbu jarayonni yanada zamonaviylashtirish va yuqori samaradorlikka erishish ta’lim tizimining asosiy maqsadlaridan biri hisoblanadi.