“INFORMATIKA TA’LIMIDA SIMULYATORLARDAN FOYDALANISH USULLARI (“ALGORITMLAR VA ULARNING XOSSALARI” MISOLIDA). (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada simulyator tarixi va informatika ta’limida algoritmlar mavzusini o’qitishda simulyatorlardan foydalangan holda dars mashg’ulotlarini olib borishning ayrim xususiyatlari ko’rib chiqilgan. Shuningdek, ishlab chiqilgan sxemadan darslarda foydalanishga doir tavsiyalar keltirilgan.