XАLQАRO DАRАJАDА TURLI YURISDIKTSIYАLАRDА BLOKCHEYN TEXNOLOGIYАSINI TАRTIBGА SOLUVCHI АMАLDАGI QONUNCHILIK TАHLILI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola xalqaro miqyosdagi turli yurisdiksiyalarda, jumladan Yevropa, Yaponiyada blokcheyn texnologiyasini boshqaradigan joriy qonunchilik landshaftini har tomonlama tahlil qiladi. U har bir mintaqadagi o'ziga xos me'yoriyhuquqiy bazalarni o'rganadi, Yevropa Ittifoqining kripto-aktivlar bozori (MiCA) reglamenti, Amerika Qo'shma Shtatlarining Qimmatli qog'ozlar va birja komissiyasi (SEC) va Tovar fyuchers savdo komissiyasi (CFTC) nazorati kabi asosiy qonunchilikni tahlil etadi. Maqolada, shuningdek, ushbu hududlar innovatsiyalarni tartibga solish nazorati bilan muvozanatlash, turli yurisdiktsiyalarda izchillikni ta'minlash va texnologik yutuqlarni hal qilishda duch keladigan qiyinchiliklarni muhokama qiladi. Maqolada blokcheynni tartibga solishning turlicha yondashuvlarini o‘rganib chiqib, texnologiya o‘sishini qo‘llab-quvvatlash va bog‘liq xavflarni yumshatish uchun muvofiqlashtirilgan xalqaro standartlar zarurligini o’rganiladi.