FOTOJURNALISTIKA KASB ETIKASI VA MAJBURIYATLARI (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2024)
Annotatsiya: Foto – bu “chiroq”, “chiroq bilan chizish” degan ma’nolarni anglatadi. Fotoreportaj esa “hujjatli rasm”. Fotojurnalistika – bu yangiliklarni aytib berish uchun tasvirlardan foydalanadigan jurnalistikaning bir janri hisoblanadi. U harakatsiz tasvirlarga asoslangan boʻlishiga qaramasdan, radio eshittirish jurnalistikasida ishlatiladigan videoga ham murojaat qilinadi1. Fotojurnalistika fotografiyaning boshqa yaqin sohalaridan (hujjatli fotografiya, ijtimoiy hujjatli suratga olish, urush fotosurati, koʻcha fotosurati va mashhur fotosuratlar kabi) qatʼiy jurnalistik nuqtai nazardan hikoya qiluvchi halol, ammo xolis yondashuvni talab qiladigan qatʼiy-axloqiy asosga egaligi bilan ajralib turadi. Fotojurnalistlar ommaviy axborot vositalariga oʻz hissalarini qoʻshish bilan birga, jamoalarni bir-biri bilan bogʻlashda muhim ahamiyat kasb etadi.